Opplev Seiland Nasjonalpark

Aktivitet

Mai - September

5 - 6 timer

Seiland er en egenartet og vakker del av Vest-Finnmarks øynatur, med små og store fjorder omkranset av bratte fjell som stuper i havet. Seilands to isbreer er de nordligste i Skandinavia. De steile kystfjellene er hekkeplass for en rik bestand av rovfugl. Den ultrabasiske berggrunnen i sør gir opphav til et spesielt frodig planteliv.

Profesjonell guide

Lokal historie

Varme termodresser med redningsvest

Sko, briller og hansker for båtturen

Varm lunsj, kaffe/te og vannflaske

Turen starter med en kort brief i våre lokaler og påkledning av dresser og annet utstyr, for å utforske Altafjorden på en trygg og komfortabel måte, i RIB-båt. Vi vil kjøre forbi områder med historisk verdig og flott natur i indre deler av Altafjord. Lenger ut i fjorden vil vi se høyere og alpine fjell. Turens mål er Bekkarfjord som ligger i Seiland Nasjonalpark. Her forlater vi båten og går opp gjennom det magiske landskapet, langs Melkeelva og opp noen høydemeter. vi får et glimt av Seilandsjøkulen, som er fastlands Europas nordligste isbre. Etter en flott gåtur spiser vi lunsj nede i fjæra før vi vender tilbake mot Alta. Vi vil også få mulighet til å oppleve dyreliv, som sel og havørn på nært hold.

 

Oppmøte: Våre lokaler i gågata: Markedsgata 6, 9510 Alta.

Andre plasser på forespørsel.

Endringer på turen som skyldes værforhold kan forekomme.

Ha på varme klær og sko i samsvar med værmelding og årstid.

Ta med egna sko og klær for gåturen på Seiland.

På denne standard turen går vi ikke hele veien inn mot melkevanna, som på videoen under. Hvis du er ute etter en lengre tur, anbefaler vi deg å be om en privat tur.

Denne turen anbefales ikke for de som har ryggproblemer eller for de som er gravide.

Barn opptil 12 år. Passasjerer må være minimum 120cm høy for å kunne bli med på denne turen.

 

For denne aktiviteten trenger vi minst 4 deltagere

Kontaktskjema

Skriv til oss

nb_NO