Ordet «eventyr» er et av de eldste ordene i språket vårt. Gjennom alle tider har vi fortalt eventyr til hverandre. Det er nettopp slike historier vi vil være med å skape.
Etter at du har besøkt Æventyr er vår drøm at du og dine skal ha hatt en av de opplevelsene som huskes for resten av livet. Som fortelles videre – gjerne overført i generasjoner.
Med naturen som arena, og vår urgamle historie i genene, tilbyr vi opplevelser hvor du kommer så tett på villmarka som du trolig aldri har opplevd tidligere.
Tidligere
Neste
Aktiviteter

Januar - Desember

2 timer

Bli med på RIB tur i indre Altafjord. Stikkord: Sjøsprøyt, god stemning og historiefortelling. Få en innsikt i Alta sin unike historie, fra helleristningene til moderne tid.

September - April

4 - 5 timer

Alta har fått navnet nordlysbyen, og det er ikke uten god grunn. Her har vi et stabilt innenlandsklima som er gunstig om man vil se et dansende nordlys.

Mars - Oktober

4-5 timer

Bli med på RIB safari i ytterområdene av Altafjorden and få et nært møte med den mektige kongekrabba i fiskeværet Storekorsnes.

Juni - September

6 timer

Prøv en elsykkel, det er morsomt og spennende! Den elektriske motoren gjør det enkelt å komme seg på tur, bruk heller kreftene på å oppleve enestående natur.

Mars - April

4 dager

Drømmer du om et kaldt eventyr i Finnmark? Dette er en uforglemmelig reise over den frosne tundraen. Her vil du oppleve den arktiske stillheten, få den genuine villmarksfølelsen og se det fantastiske lyset.

Mai - September

5 - 6 timer

Seiland er en eventyrøy ytterst i Altafjorden. Øya er veldig frodig og grønn og har et yrende dyreliv. Vi går i land og tar en gåtur langs den flotte melkeelva, kanskje vi også får et glimt av fastland-Europas nordligste isbre.

November - Januar

5 - 6 timer

Vil du oppleve Alta fra fjorden med historiefortelling og få sjansen til å se de enorme knølhvalene? Da bør du bli med oss på fjord- & hvalsafari.

November - April

2 - 3 timer

Når du bruker truger, blir det så mye enklere å gå på snø! I små grupper går vi en tur i et bynært skogholt. Vi lager bål og serverer kaffe, te eller varm kakao. Utforsk den arktiske naturen til fots med oss!

April - Oktober

3 timer / full dag

Vil du oppleve Alta på egenhånd? Sykkelbyen Alta har mange sykkelveier og -stier. Lei sykkel av oss i sentrum og vi gir deg anbefalinger om ruter og steder å besøke.

September - April

7 timer

Ønsker du å få en innsikt i den samiske kulturen og tradisjonen? Ønsker du også å oppleve den enorme Finnmarksvidda? Tilbring en dag med urfolket/samer og prøv den eldstre formen for transport her i nord!

September - April

3 timer

Hundeslede er en av de beste måtene å oppleve den frosne arktiske naturen på! La oss da deg med på eventyr og oppdag en helt ny verden.

November - April

Full dag

Vil du utforske Alta på egenhånd med truger? Trugene er enkle å bruke og kan lett tilpasses dine sko.

Hele Året

variabel

En skitur burde både være moro og trygg. Vi har forskjellige utstyr tilgjengelig.

Hele Året

Full dag

Du kan leie varmesko, klær, tilbehør og kjøpe ullundertøy i vår Explorer butikk.
Kontaktskjema

Skriv til oss

nb_NO