Skiekspedisjon Finnmarksvidda

Pakketilbud

Mars - April

4 dager

Bli med på en fire-dagers-tur over Finnmarksvidda og opplev storslått natur og endeløse vidder. Vi overnatter på oppvarmede fjellstuer og får servert varm middag på kvelden. Tilsammen legger vi bak oss en distanse på ca. 90 km. Lengst blir dag to da vi krysser Finnmarks største innsjø, Iesjavri. På ski over Finnmarksvidda bruker vi sertifiserte arktiske naturguider og vi er opptatt at du får en god opplevelse fra start til slutt. Bli med en eventyr!

Sertifisert ANG guide

Transport

3 overnattinger på fjellstuer

Frokost: Lør-Søn-Man

Lunsj: Fre-Lør-Søn-Man

Middag: Fre-Lør-Søn

Drikke / mineralvann

Middag mandag

Personlig utstyr og bekledning

Hotell før og etter skituren

Flybilletter

Gruppestørrelse: Min 4 pers./ Max 6 pers.

Leie av pulk – 600,-

Leie av sengetøy på fjellstue 3 dager – 600,-

Stamp / Badstue – 500,-

Reiserute

Dagsplaner

Du bestemmer selv om du vil ankomme Alta kvelden før eller samme dag. Det er viktig at du er i Alta senest kl 11:00 på fredagen. Dersom du kommer samme dag må du være så godt som klar for skitur når vi plukker deg opp på flyplassen. Når vi alle er samlet blir vi transportert ut fra Alta og til Stilla, der skiekspedisjonen starter fra. Første etappen går inn til Jotka fjellstue, der Steinar og Lise vil ta imot oss med nydelig hjemmelagd mat. Avstanden denne dagen kan variere, alt fra 20km til 5-6 km, avhengig av når vi kommer i gang. Det kan være smart å finne senga tidlig i kveld, for i morgen skal vi krysse den største innsjøen på Finnmarkvidda: Iesjavri.

Vi våkner opp godt oppladet og klar for en lang dag. Denne dagen skal vi gå på ski i mange timer og tilbakelegge en avstand på 30 km, når vi krysser Finnmarks største innsjø, Iesjavri. Derfor er det viktig med en god frokost og at vi smører en stor lunsj. Du vil føle deg liten i de praktfulle omgivelsene under dagens distanse. Temperaturen kan krype ned mot 20 minus når solen er på vei ned, så her gjelder det å kle seg riktig og det er viktig å være flink med væske og energiinntaket gjennom en lang dag. Like før kroppen begynner å føle at den har fått nok, kommer vi til en ny fjellstue: Molliesjok. Et nytt fantastisk måltid venter på oss og kommer til å sovne fort i kveld.

I dag våkner vi sannsynligvis opp med litt slitne kropper, men er relativt pigge og klare for en ny dag. Før avreise blir det frokost og smøring av matpakke. Vi skal pasere nye flotte områder med endeløse vidder, blant annet hundevidda, før vi bikker ned i dalen i fjellbjørkeskog og til en ny fjellsue: Ravnastua. Dagens etappe blir på underkant av 30 km. Her vil det bli mulig å ta badstue under stjernehimmel og nordlys. Dette kan være en fin liten gulrot etter tre dager med frosne tær og stive fingre.

Siste dag og siste etappe. I dag går turen gjennom “Winter Wonderland”. I gjennom fjellbjørkeskog og kratt kan vi få et glimt av rypa og reven, i hvert fall spor etter dem. Etter om lag 7-8 km. begynner nedoverbakkene og vi suser ned mot Assebakti og riksveien til Karasjok. Vel nede ved veien blir vi plukket opp og er vi tidlig ute kan vi ta en svipptur innom tettstedet, før vi tar for oss den vel tre timers kjøreturen tilbake til Alta. Total distanse denne dagen vil bli omtrent 15 km. Flyreisen kan bookes etter kl 18 på mandagen. Vi oppfordrer deltagerne til å bli til tirsdagen, slik at gruppa får avslutte med en felles middag i Alta (Dette måltidet er ikke inkludert i prisen).

Kontaktskjema

Skriv til oss

nb_NO