The Arctic Escape – Nordlys

Pakketilbud

September - Mars

4 dager / 3 netter

Den perfekte vinterpakken for de som vil oppleve det beste arktis har å tilby, og i tillegg vil bo sentralt i Alta. I fire dager skal du jakte på nordlys, utforske fantastiske fjorder og praktfulle kongekrabber eller knølhvaler. Du skal også prøve hundesledetur med Alaska-huskyer.

Aktiviteter:

Fjord safari av RIB

Kongekrabbe opplevelse (sept-okt-feb-mar)

Hvalsafari (Nov-des-jan)

Nordlysjakt

Hundesledetur med Alaska-huskyer.

Overnatting:

Tre netter på Canyon Hotell med frokostpakker

Mat:

En lunsj (fiskesuppe dag 2)

To middager på Stakeriet Restaurant

Flybillett til Alta

Lunsj (andre enn dag 2)

Drikkevarer

Bestill denne pakken på ankomstdagen (dag 1). Se på reiseruten under bookingkalenderen.

 

Transport flyplassen

Enkeltrom

Ytterligere nordlysjakt (dag 3)

Reiserute

Dagsplaner

Ankomst – Hentes på Alta flyplass (ALF) – Sjekke inn på Canyon Hotell

Når du ankommer Alta, tar du bussen til sentrum eller møter vi deg på flyplassen. Du sjekker inn på Canyon Hotell. Nylig renovert hotell midt i hjertet av Alta. Dette er et smart hotell. På dagen du ankommer vil du automatisk få tilsendt en sms og e-post med rom nummeret og pin-koden til rommet.   

Fra hotellet er det gå distanser til alle kjøpesentre og restauranter som ligger sentralt i Alta

DSC08502.JPG

08:00 – 10:00: Nyt en god frokost på Canyon Hotell

Obs! Aktiviteten på den andre dagen vil avhenge i hvilken tid på året du besøker oss

 

09:00 – 14:00: Fjord & Kongekrabbe safari (sept-okt-feb-mar)

Bli med oss og hils på  kongen fra dyphavet. Med RIB båt vil vi kjøre forbi historiske steder og fantastisk natur i indre Altafjord, og på vei ut til topp fjellene og i områdene rundt fjordene. Vi ender opp i fiskebygda, Storekorsnes, hvor du blir servert fiskesuppe til lunsj og få muligheten til å se ekte kongekrabbe i et akvarium. 

08:30 – 14:30Fjord & Hvalsafari (nov – des – jan)

I vintermånedene har vi fantastisk lys her i nord. Vi har i tillegg muligheten til å se på noen av verdens største pattedyr, hvalene, i Altafjord. Denne turen kombinerer både fjord- og hvalsafari. Den mest vanlige arten er knølhval, men spekkhoggere kan også dukke opp. Vi skal kle deg i varme dresser, men vi anbefaler at du har ull under dressen. Vi skal justere startpunktet med båt ut ifra hvor i fjorden hvalen ligger. Dette kan bety rundt 1 time med bil fra vi går i  båten. Dette vil gi oss den beste sjansen til å se fantastiske skapninger. 

 

17:00: Middag på Stakeriet

Før vi drar og jakter på nordlys trenger du noe godt å spise. Du blir servert en 2-retter meny med kokkens anbefaling. 

Denne turen handler om å jakte på nordlyset og du vil tilbringe nesten 4 timer på å finne den beste stedet for å Aurora titting. Vi starter med en informativ brief om nordlys i vår Explorer butikk. Her vil du få ordentlige klær om nødvendig. Etter briefen drar vi ut i den mørke natten i vår komfortable bil og jakte på nordlyset.

Holmen_MichaelKaack-45.jpg

 

10:00 – 13:00: Hundesledetur med Alaska-huskyer

Et team av huskyer vil ta dere med ut parvis, som førere eller passasjerer, gjennom den snødekte skogen og på isen som dekker den berømte Altaelva. Det er ingen bedre måte å komme nærmere naturen enn dette. Mens huskyene elsker å løpe i kjølige temperaturer, er det frosne landskapet et uforglemmelig syn, og snøen som glitrer i sollyset. Dersom det ikke er nok snø for hundesledetur aktivitet vil vi tilby en tur med hundevogn istedenfor.

 

R4K9gq2D.jpeg.jpg

13:00: Tid på egenhånd og lunsj (ikke inkludert)

Etter hundesledeturen bringer turen tilbake til sentrum. Her har du tid på egenhånd, kanskje du har lyst til å ta en nærmere titt på Nordlyskatedralen? Det er også tid til å spise lunsj på en koselig plass.

 

17:00: Middag på Stakeriet

Før kveldsaktiviteten trenger du ordentlig middag. Vi tar deg med til Stakeriet Restaurant hvor enda en smakfull middag venter deg.

19:00 – 23:00: Jakte på nordlys (ekstra)

Enda en jakt etter det praktfulle nordlyset. Denne kvelden kan vi ende opp i en helt annen plass med et annet nordlysshow enn i går kveld. Nordlys aktiviteten varierer fra dag til dag, og for å være sikker på at du får med deg dette fantastiske fenomenet mens du er i arktis, så burde du booke en ekstra nordlystur med oss.

08:00 – 09:00: Nyt en god frokost

Avgang – Sjekk ut av Canyon Hotell – Alta flyplass (ALF)

Hvis du ikke har lyst til å forlate arktis etter kun fire dager, så kan vi legge til en ekstra dag på Canyon Hotell og kanskje friste med andre aktiviteter?

Kontaktskjema

Skriv til oss

nb_NO